vrijdag 22 november 2013

Laatste dag...

Vandaag onze laatste hele vakantie dag in Friesland...helaas minder mooie dag dan ze hadden voorspelt. De voorspelling was bewolkt, maar er kwam toch ook wel wat water uit de wolken.
We wilden eigenlijk gaan fietsen, maar tijdens het ontbijt hebben we dat plan laten vallen.
Het nieuwe idee was om om de vogelroute bij het Lauwersmeer van 7 km te gaan lopen.

Terwijl we naar de auto liepen begon het te regenen. Eerst in Zoutkamp rond gelopen, met het idee om dan alsnog naar het begin van de route te gaan en daar de auto neer te zetten.
Helaas werd het niet droog en niet gaan lopen bij het Lauwersmeer.
Wat dan...het werd Drachten. In een gratis parkeergarage hebben we de auto neer kunnen zetten.
We kregen wel een kaarten en dit was ook gelijk dat je weer de deur kon openen.
Er zijn veel bouwactiviteiten in het centrum. Naar het centrum toe gelopen en daar wat winkels van binnen bekeken. Petra heeft 2 leuke kledingstukken erbij en toch haar fashioncheque kunnen inleveren (wat dinsdag bij de Bijenkorf echt niet lukte).
Daarna met de auto voor de laatste keer naar huis gereden...hier gelijk onze fietsen weer in de auto gezet. Is makkelijker voor morgen.
Om 10 uur moeten we ons huis alweer verlaten...snik... ik wil best nog langer blijven. Nog genoeg te doen en te zien... Maar al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad, met goed weer om te fietsen, steden te bezoeken, of lekker bij de kachel fikkie te stoken.
Vooral dat laatste ga ik (P) toch wel missen.
Het was wel lekker om internet te hebben, zo konden we ook met onze "vrienden" spelen.
Heel handig om routes te zoeken en te maken, maar natuurlijk ook onze vakantie bij te houden op dit blog. Gezellig met een biertje erbij, voordat Ruud met eten begon.
 Het werd eland-pasta (IKEA), met paprika, ui en pestosaus en daarover moot gerookte zalm. Heerlijk gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten