woensdag 20 november 2013

Op de helft...

Wat begint de dag mooi... voor het eerst zien we volop de zon...en willen we naar buiten.
We wilde graag een keer naar de Moddergat/Paesens aan de Waddenzee. Ruud heeft Paesens in de GPS gezet en het was te mooi weer om met de auto te gaan.
18 km later waren we met wind en zon in de rug zo bij de Waddenzee.
Onderweg kwamen we een fotograaf tegen die zei rijden jullie op Challenge; ja; en is dat een Fujin; ja. Hij reed ook op een ligfiets, maar was gecharmeerd van Challenge en dan vooral een Fujin. Wel leuk om zo een praatje te maken wat een keer niet gaat of je last van je nek krijgt en je niet in slaap gaat vallen..
Verder was het heerlijk fietsen met wind in onze rug door de polder heen met de mooie Friese boerderijen.
Helaas was er weinig horeca, wij zagen het niet en moesten weer terug zonder te zijn opgewarmd.
Voordat we terug fietsen hebben we nog wel een stuk van de pier gelopen, met heel veel poep van de ganzen.
Met frisse tegenwind gingen we via een andere weg richting huis.
De voorspelling was dat we rond het middag uur regen zouden kunnen krijgen en je zag de lucht steeds meer dicht trekken, maar gelukkig waren we rond 13.00 thuis met bijna 40 km op de teler.
 
 Lekkere tosties gemaakt en daarna naar Dukkum met de auto. Petra wilde naar de biowinkel de Guldenroede om spruitjes te kopen en te kijken hoe het daar is. Het is een heel kleine winkel met heeel veeel spullen. Hoe ze dat voor elkaar krijgen...
Daarna weer naar huis en lekker de kachel weer aangestoken. Wel lastig om de temperatuur te regelen, soms is het wel 22 graden!! Wel wat warm...
We gingen wraps eten met een groenteprutje en chutney bonen, crème fraîche en geraspte kaas. De wraps warmde Ruud op de kachel. Heerlijk gegeten.
Daarna hebben we dokter Tinus gekeken....Is die toch nog niet getrouwd...
Plan voor morgen...dagje schiermoninkoog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten