zondag 17 november 2013

it Dreamlân

Vanmorgen wakker geworden in ons leuke huisje - voor 'n week - in Kollummerpomp in Friesland.
Gisteren met een volle auto deze kant op gereden.
Bij ons huis aangekomen hebben we onze spullen uit de auto gehaald en uitgeruimd in huis en werd het gelijk al meer van ons.
De fietsen stonden al snel in de fietsenstalling en een rondje op de camping was snel gemaakt. Voor de vuurplaats is het misschien toch iets te koud. Er staat nog een leuke Trek-in.
Om toch nog wat beweging te hebben in de buitenlucht hebben we een klein rondje gelopen met allemaal weilanden om ons heen en boerderijen in verschillende staten.
Bij terug komst waren Minke, Robert en de kinderen net terug van Dokkum waar ze sinterklaas en zijn pieten hebben binnen gehaald.
Even later kwam Hans met zijn Quest aan. De dampen kwamen van hem af toen hij zijn fiets uit stapte. Hans had zo'n 60 km gefietst en kwam een nachtje bij ons logeren.
Biertje en verhalen met chips en Groningerworst was het zo tijd om met het eten te beginnen.
We aten tagliatelle met snijbonen-portobellosaus en feta. Toch wel even wennen in een veel kleinere keuken en andere pannen. Het smaakte heerlijk.
Bij koffie en voor Hans een wijntje ging de avond in een snel trein vaart voorbij.

Zondag ochtend een eitje, croissantje, stukje suikerbrood - haddden we gekregen als welkom - en als afsluiter een kop koffie met een appelmaan.
Rond 10 stapte Hans weer in zijn fiets om naar een roeiwedstrijd te fietsen in Groningen.
Wij hebben nog even rustig aan gedaan en zijn om half 12 weggefietst. Het weer was een heel stuk verbeterd en af en toe kon je de zon zien en er was weinig wind. Ruud had de GPS de "opdracht" gegeven om ons rond het Lauwersmeer te leiden. Het was een mooie route met veel dood riet, paarden, wilde koeien, betonpaden. Zeker de moeite waard om te hebben gefietst.
We hebben ook echt langs de Waddenzee gefietst, wat officieel geen fietspad was... Daar zagen we dat het eb was/werd en de boot terug kwam van Schiermonninkoog.
Tegen 3 uur waren we weer thuis en zijn bij gekomen onder de douche. Daarna heeft Ruud weer de kachel aangemaakt en hebben we de soep die nog wat bevroren was op de kachel gezet. 3 kwartier later was die toch mooi aan de kook. Ook de uienstokbroodjes had ik folie op de kachel gelegd. Die waren wat taai geworden.
Nu aan de koffie en mijn eerste pagina van mijn nieuwe blog aan het schrijven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten